Kirjavinkkejä

Olemme koonneet kirjavinkkejä eri-ikäisille lapsille ja monenlaisiin arjen tilanteisiin. Sivulta löydät myös lapsen keskittymistä tukevia lukuvinkkejä.

Kirjavinkkejä arkisiin ja isompiin vastoinkäymisiin

Kirjalistalle on koottu täsmävinkkejä erilaisiin tilanteisiin perheissä. Tutustu listaan ja ota talteen vinkit, jotka auttavat arkisten tunteiden käsittelyssä ja kriisitilanteissakin.

Tunteisiin liittyviä lastenkirjoja

Erilaisiin tunteisiin voi tutustua yhdessä lapsen kanssa lukemalla. Näissä kirjoissa käsitellään erityisesti tunteisiin ja itsetuntemukseen liittyviä aiheita.

Keskittymistä tukevia kirjavinkkejä

Ota talteen kirjavinkit lapsen keskittymisen tukemiseen!

Kirjavinkkejä eri-ikäisille lapsille

Lapset valitsevat yleensä nopeasti omat suosikkinsa eikä kirjoissa kovinkaan usein ole ikärajoja, mutta näillä vinkeillä pääset alkuun.

Vanhemmalle: Lorupankki ja lorukortit

Lorupankista löytyy monia rakastettuja perinteisiä loruja. Loruttelu sopii moniin arjen hetkiin, kuten matkalle tai odottamiseen. Lue loruja suoraan laitteen ruudulta tai tulosta paperiset lorukortit ilahduttamaan arkea lapsen kanssa.

Kirjoja helpolla suomen kielellä: Etsi selkokielellä kirjoitettuja lastenkirjoja Selkokeskuksen selkokirjatietokannasta hakusanalla ”lastenkirja”.

 

Lisää lastenkirjavinkkejä löydät esimerkiksi Lastenkirjainstituutin ylläpitämältä Lukemo-sivustolta.

Tilaa uutiskirjeemme