Kirjakassin kirjat sopivat monenikäiselle

Lorulahja on lorukirja vauvaikäiselle ja vanhemmalle. Uusia runoja ovat kirjoittaneet Johanna Venho, Hannele Huovi ja Jukka Itkonen. Satulahja-iltasatukokoelmaan ovat kirjoittaneet Suomen eturivin lastenkirjailijat. Satulahjaan kootut uudet sadut sopivat yli 3-vuotiaille lapsille.

Lorulahja

Lorulahjaan on koottu uusia, tätä kirjaa varten kirjoitettuja runoja Suomen arvostetuimmilta vauvarunoilijoilta Hannele Huovilta, Jukka Itkoselta ja Johanna Venholta. Valloittavat runot sopivat kaikkiin arjen hetkiin, ja kirjasta löytyy loruteltavaa pitkäksi aikaa. Runojen lomaan on koottu faktatietoa lukemisesta vanhemmalle. Varhaiset lukukokemukset ovat lapsen kehitykselle korvaamattomia!

Lorulahja on painettu paksulle kartongille, joten se kestää hyvin Lapsenkin käsissä. Sivut ovat pyyhittäviä ja kestäviä, Lorulahja on siis jopa puuronkestävä!

Kun puhut ja luet vauvalle, annat hänelle lahjoista tärkeimmän – oman äidinkielen. Lapselle kieli merkitsee tunteita, ajattelun kehittymistä ja yhteyttä muihin ihmisiin. Vauvan kielellinen kehitys käynnistyy jo heti ensi kuukausista alkaen. Koskaan ei ole liian aikaista lukea lapselle.

Yhteiset lukuhetket ovat vuorovaikutusta vauvan ja vanhemman välillä. Läheisyys ja vauvan sylittely luovat vankan perustan koko perheen hyvinvoinnille. Vauva oppii nopeasti tunnistamaan tutut äänet, ja ne antavat vauvalle turvaa ja ymmärrystä. Arjessa toistuvien lorujen ja runojen rytmi ja vanhempien äänenpainot tekevät päivän tapahtumia tutuksi lapselle. Lukemisella voi myös luoda päivään rauhaa ja yhteistä aikaa. Iltasatu on korvaamaton keino rauhoittaa lapsen iltahetki ja uni.

Kirjat ja lukeminen vaikuttavat lapsen elämään monin tavoin. Kun on sanoja ilmaista itseään ja kertoa tunteistaan, on helpompi pärjätä porukassa. Lukeminen kehittää myös lapsen kykyä asettua toisen asemaan ja vahvistaa tunnetaitoja. Lisäksi kirjat voivat tarjota turvaa ja oivalluksia lapsen eri ikävaiheissa.

Satulahja

Timo Parvela, Veera Salmi, Reetta Niemelä, Anneli Kanto, Heidi Viherjuuri, Ville Hytönen, Laura Ruohonen, Malin Klingenberg, Minna Lindeberg ja Kerttu Vuolab ovat kirjoittaneet hauskoja, lumoavia ja innostavia satuja. Sadut on kuvittanut Jonna Markkula ja Anssi Vaalio.

Satulahjan lyhyet tarinat sopivat luettavaksi vaikkapa ennen nukkumaanmenoa. Pidemmän tarina kuunteleminen rauhoittaa lasta ja sadun maailma tarjoaa lapselle turvallisen ympäristön kokea erilaisia tunteita, eläytyä tarinan tapahtumiin ja rikas satumaailma ruokkii lapsen mielikuvitusta.

Tutkimusten mukaan lapset, joille on luettu säännöllisesti, pärjäävät paremmin porukassa, he ovat empaattisempia ja pystyvät paremmin ilmaisemaan ajatuksensa ja mielipiteensä. Myös koulutietä on mahdollista tasoittaa lapsuuden lukuhetkillä. Lapsen on helpompi rauhoittua kirjan ääreen ja parempi sanavarasto tukee kaikkea oppimista.

Tilaa uutiskirjeemme