Kutsu kirjastoon

Lukulahja lapselle -kirjakassiin on pakattu kutsukortti kirjastoon. Esitteeseen on koottu tietoa kirjastojen palveluista lapsiperheille.

Kirjastokortti on jokaiselle

Kaikissa Suomen kunnissa on kirjasto tai kirjastopalveluja. Kirjastokortin saa jokainen, jolla on Suomessa osoite. Lasten kirjastokortti ei maksa mitään. Myös aikuinen saa ensimmäisen kirjastokortin maksutta. Voit hankkia kirjastokortin myös vauvalle.

Kirjoja vauvasta vaariin

Kirjastosta löytyy kirjoja kaikenikäisille. Vauvoille ja taaperoille on katselukirjoja, joissa on paksut sivut ja selkeät kuvat. On vauvaloruja ja lorukirjoja, laulukirjoja, kuvakirjoja ja satuja. Kirjoja löytyy myös monista arjen tilanteista, kuten nukkumisesta, päiväkodista, lääkäriin menosta, erilaisista tunteista ja perheisiin liittyvistä muutoksista. Tietokirjapuolelta vanhemmat voivat
lainata lapsen kasvuun liittyviä kirjoja ja oppaita. Kirjastoissa on myös lehtiä, musiikkia, äänikirjoja, e-kirjoja, elokuvia ja pelejä niin lapsille kuin heidän vanhemmilleen.

Vauvalorutusta ja satutuokioita

Lähikirjastossasi saattaa olla erityistä ohjelmaa vauvoille ja pienille lapsille. Kysy kirjastostasi, järjestävätkö he vauvalorutusta, satutuokioita, pehmolelujen öitä tai muuta lasten ohjelmaa. Kirjaston ohjelmat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Kirjastossa ei tarvitse olla hiljaa!

Kun lukeminen on vaikeaa

Kirjastosta voi lainata myös selkokirjoja, joiden kieli ja rakenne ovat yleiskieltä selkeämpiä. Selkokirjoista voi olla hyötyä myös sinulle, jolle suomi ei ole äidinkieli. Jos tavallisten kirjojen lukeminen tuntuu vaikealta esimerkiksi lukivaikeuden tai oppimisvaikeuden vuoksi, pyydä kirjastosta tunnukset Celian maksuttomaan äänikirjapalveluun. Celian äänikirjakokoelmasta löytyy luettavaa kaikenikäisille. Muista, että äänikirjoja voi myös lukea yhdessä lapsen kanssa.

Monikielinen kirjasto

Kirjastoihin hankitaan kirjallisuutta useilla kielillä. Monikielinen kirjasto palvelee koko maata, se on kaikille avoin. Kirjoja on yli 80 kielellä lapsille, nuorille ja aikuisille. Lisäksi on musiikkia, elokuvia, aikakauslehtiä, äänikirjoja ja e-kirjoja. Aineistoa toimitetaan muualla Suomessa oleviin kirjastoihin. Käy lähikirjastossasi ja pyydä henkilökuntaa tilaamaan sinulle tarvitsemasi teokset.

 

Kutsu kirjastoon (pdf)

Inbjudan till biblioteket (pdf)

Bovdehus girjerádjosii! (pdf)

Povdiittâs kirjeráájun (pdf)

Kåčč keʹrjjpõʹrtte (pdf)

 

Tilaa uutiskirjeemme