GEMENSAMMA LÄSSTUNDER
ÄR DEN BÄSTA OMSORGEN

Stunderna tillsammans med berättelser är en gåva för barnets framtid. Innehållet på Läs för barnet lockar småbarnsföräldrar att läsa högt för sina barn. Gemensamma lässtunder och medvetenheten om att läsning är viktigt är en angelägenhet för alla!

Gemensamma lässtunder – lätta tips för hela familjen!

Hur läser ni i er familj? Använd våra tips för lässtunder med era barn!

Barnrådgivningarna fortsätter dela ut bokkassar år 2024

Bästa hälsovårdare på barnrådgivningen, kom ihåg att beställa bokkassar från En läsgåva till barnet att dela ut till barnfamiljer! De kassar som nu beställs är för barn födda åren 2023 och 2024. Det är kostnadsfritt för barnrådgivningarna att beställa kassarna, de distribueras gratis. Vi ber er beställa kassar för hela året för att spara på kostnader och miljö. Tack för att ni är med i programmet!

Fakta om läsning

Fakta om läsandets betydelse för föräldrar och pedagoger

Vi har samlat fakta om läsandets fördelar och barnets språkutveckling i olika åldrar för såväl föräldrar som dem som arbetar inom rådgivning, småbarnspedagogik och på bibliotek.

Material

Innehåll och material som stöd för läsfostran

Vi har producerat ett mångsidigt material för dem som arbetar inom rådgivning, småbarnspedagogik och på bibliotek. Du kan skriva ut eller beställa materialet du vill använda.

Lästips

Lämplig läsning för alla åldrar

Lästips, som sammanställts av sakkunniga, hjälper dig hitta lämplig läsning för barn i olika åldrar. Mångsidiga lästips inspirerar både barn och vuxna.

Fakta om läsning och läsandets betydelse

Högläsning påverkar på många betydande sätt utvecklingen av barnets språk, ordförråd, fantasi och emotionella färdigheter.

Beställ nyhetsbrev