HÖGLÄSNING ÄR EN GÅVA TILL BARNET

Genom att regelbundet läsa högt för barnet, kan man påverka utvecklingen av barnets kunskaper, fantasi och emotionella färdigheter. På Läs för barnet -webbplatsen hittar du resultat av undersökningar kring läsning, material för småbarnpedagogik, lästips för barn i olika åldrar samt rim och ramsor för gemensamma lässtunder. Att läsa för barnet är den bästa investeringen i framtiden du kan göra.

En bokkasse till varje baby från rådgivningen

En läsgåva till barnet -programmet delar ut en bokkasse till varje barn som föds 2019-2021 i samband med ett besök på rådgivningen. Böckerna, läsmåttet och korten med ramsor uppmuntrar familjerna till gemensamma lässtunder.

Innehåll och material som stöd för läsfostran

Vi har producerat ett mångsidigt material för dem som arbetar inom rådgivning, småbarnspedagogik och på bibliotek. Du kan skriva ut eller beställa materialet du vill använda.

Fakta om läsandets betydelse

Fakta om läsandets betydelse för föräldrar och pedagoger

Vi har samlat fakta om läsandets fördelar och barnets språkutveckling i olika åldrar för såväl föräldrar som dem som arbetar inom rådgivning, småbarnspedagogik och på bibliotek.

Lästips

Lämplig läsning för alla åldrar

Lästips, som sammanställts av sakkunniga, hjälper dig hitta lämplig läsning för barn i olika åldrar. Mångsidiga lästips inspirerar både barn och vuxna.

Rim och ramsor

Rim och ramsor för gemensamma lässtunder

Här hittar du många älskade, traditionella rim och ramsor. Använd dem till exempel under en resa eller då ni måste vänta. Rim och ramsor passar i många stunder i vardagen.

Fakta om läsandets betydelse

Högläsning påverkar på många betydande sätt utvecklingen av barnets språk, ordförråd, fantasi och emotionella färdigheter.

Beställ nyhetsbrev