Lorulahja - runokirja vauvalle ja vanhemmalle

Jo vauvalle kannattaa lukea! Lorulahja on runokirja vauvan ja vanhemman yhteisiin lukuhetkiin.

Lorulahjaan on koottu uusia, tätä kirjaa varten kirjoitettuja runoja Suomen arvostetuimmilta vauvarunoilijoilta Hannele Huovilta, Jukka Itkoselta ja Johanna Venholta. Valloittavat runot sopivat kaikkiin arjen hetkiin, ja kirjasta löytyy loruteltavaa pitkäksi aikaa. Runojen lomaan on koottu faktatietoa lukemisesta vanhemmalle. Varhaiset lukukokemukset ovat lapsen kehitykselle korvaamattomia!

Lorulahja on painettu paksulle kartongille, joten se kestää hyvin Lapsenkin käsissä. Sivut ovat pyyhittäviä ja kestäviä, Lorulahja on siis jopa puuronkestävä!

Kun puhut ja luet vauvalle, annat hänelle lahjoista tärkeimmän – oman äidinkielen. Lapselle kieli merkitsee tunteita, ajattelun kehittymistä ja yhteyttä muihin ihmisiin. Vauvan kielellinen kehitys käynnistyy jo heti ensi kuukausista alkaen. Koskaan ei ole liian aikaista lukea lapselle.

Yhteiset lukuhetket ovat vuorovaikutusta vauvan ja vanhemman välillä. Läheisyys ja vauvan sylittely luovat vankan perustan koko perheen hyvinvoinnille. Vauva oppii nopeasti tunnistamaan tutut äänet, ja ne antavat vauvalle turvaa ja ymmärrystä. Arjessa toistuvien lorujen ja runojen rytmi ja vanhempien äänenpainot tekevät päivän tapahtumia tutuksi lapselle. Lukemisella voi myös luoda päivään rauhaa ja yhteistä aikaa. Iltasatu on korvaamaton keino rauhoittaa lapsen iltahetki ja uni.

Kirjat ja lukeminen vaikuttavat lapsen elämään monin tavoin. Kun on sanoja ilmaista itseään ja kertoa tunteistaan, on helpompi pärjätä porukassa. Lukeminen kehittää myös lapsen kykyä asettua toisen asemaan ja vahvistaa tunnetaitoja. Lisäksi kirjat voivat tarjota turvaa ja oivalluksia lapsen eri ikävaiheissa.

Tilaa uutiskirjeemme